"VELLUT" DE TOMÀQUET AMB GELATINA D'ALFÀBREGA
Bon divendres a tothom!! Avui us ensenyem una recepta ideal per a aquests dies de tanta calor... una mena de gaspatxo amb el toc diferent de la gelatina d'alfàbrega.
Primer de tot, rentem, pelem i trossegem 7 o 8 tomàquets madurs (ens en han sortit 5 vasets), i els posem en un bol.
Llavors hi afegim mig pebrot verd també net i tallat i mitja ceba tendra.
Ara ho amanim amb sal, pebre, una mica de vinagre de mòdena i una culleradeta de mostassa de dijon.
Finalment, hi afegim la molla remullada de dos talls de pa sec. Ho deixem reposar una estona.
Ara ho passem per la batedora.
I després ho colem.
És la principal diferència amb el gaspatxo, i així queda una textura molt més fina.
Ara ja podem preparar la gelatina. Per començar, posem en remull 2 fulls de gelatina i deixem que s'estovin. Mentrestant, escaldem uns 60g de fulles d'alfàbrega.
De seguida les posem en aigua freda, i les escorrem. Les triturem en un pot amb la batedora juntament amb 100 ml d'aigua.
Per una altra banda, escorrem els fulls de gelatina i els posem en un pot a foc baix amb una part de la barreja d'aigua i alfàbrega. Quan es desfacin, hi afegim la resta de la barreja.
Finalment, ho colem fins a obtenir un suc verd que salarem i deixarem reposar a la nevera en un recipient on ocupi més o menys 1 cm d'alçada per després fer quadradets.
Els posem per sobre el "vellut"...i ja ho tenim!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios