AMANIDA DE PATATA I POLLASTRE
Hola a tothom! S'acaba l'agost i, per a nosaltres, les vacances! O sigui que ens tornem a posar en marxa amb noves receptes! La d'avui, una amanida de patata i pollastre amb salsa de mostassa i curry.
Comencem bullint 3 patates, senceres i pelades (són quantitats per a 3 persones, més o menys). Les punxem per saber que estan cuites i, un cop fora del foc, les deixem refredar per, després, tallar-les a daus.
Ara posem en un bol oli d'oliva verge extra, una mica de suc de llimona. sal i pebre negre mòlt. Amanim les patates amb aquesta barreja.
També fem 2 ous durs (posem els ous en un pot amb aigua i els deixem bullir 10 minuts.
Els deixem refredar, els pelem i els tallem a rodanxes.
Ara preparem un altre dels ingredients principals: el pollastre. Tallem un pit a tires i el fem en una paella amb poc oli, sal, orenga i suc de llimona.
Un cop fet, el tallem també a daus ben petits.
L'últim ingredient es mitja ceba tendra, tallada a tires i, després, a dauets
Finalment, podem preparar la salsa.
Fem una maionesa casolana. En un pot de batre, hi posem 1 ou, 1 dit d'oli d'oliva verge extra, un dit d'oli d'oliva suau i una mica de sal. Ho batem a poc a poc, sense moure la batedora fins que es comenci a lligar.
Llavors barregem la maionesa amb una mica de suc de llimona, una culleradeta de mostassa i una mica de curry.
I ja podem emplatar l'amanida!
Nosaltres ho hem fet amb una anella d'emplatar.
Primer de tot, hi posem una capa de patata.
Després una capa de salsa,
una d'ou dur,
una mica de ceba tendra,
el pollastre,
una mica més de salsa,
i, finalment, una altra capa de patata.
Traiem l'anella...i ja ho tenim!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios