CROQUETES DE POLLASTRE I PERNIL
Hola un altre cop! Avui us proposem una recepta clàssica: unes croquetes casolanes! En aquest cas les hem fet de pollastre i pernil.
Hem aprofitat 2 o 3 pits de pollastre a l'ast (que van sobrar del dinar anterior). El primer que fem és esmicolar la carn i anar-la tallant ben petita, però a mà, perquè es noti. I hi afegim uns 200g d'encenalls de pernil ibèric, també tallat encara més petit.
Llavors comencem a fer la beixamel. En una paella posem una mica d'oli i hi sofregim una ceba ben picada. Un cop sigui cuita i amb color, hi afegim 3 gots de llet i, quan comenci a fer bombolles, hi afegim un got de llet on haurem desfet 3 cullerades de maizena.
Ho anem remenant bé i veureu que va quedant espessa.
Llavors hi afegim el pollastre i el pernil picats i ho remenem bé.
Ho deixem coure uns minuts més, fins que veieu que la massa no s'enganxa a les parets de la paella.
La posem plana en una safata i la deixem refredar.
Un cop freda, podem começar a fer la forma de les croquetes. Nosaltres ens ajudem amb dues culleres i després les acabem d'arrodonir amb les mans.
Preparem la farina blanca, la farina de galeta i un o dos ous batuts.
Primer de tot les passem per la farina blanca, després per l'ou i, finalment, per la farina de galeta.
Les fregim en una paella amb força oli ben calent i...ja està!!
Aquí teniu unes croquetes casolanes molt bones!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios