GASPATXO DE SÍNDRIA
Bona nit a tothom! Avui us proposem un plat lleuger per acabar d'aprofitar aquests dies de calor... un gaspatxo de síndria amb oli d'alfàbrega molt bo i refrescant!
El primer que fem és escaldar 8 o 9 tomàquets. Els hem de fer dos talls a la part de sota perquè després la pell surti bé.
Llavors els posem un parell de minuts en una olla amb aigua calenta i, quan els traiem, els posem de seguida en aigua freda.
Llavors ja els podem pelar, veureu que és molt fàcil.
Els anem tallant a quarts, traient les llavors, i els anem posant en el got de batre (o en un bol per batre-ho amb la batedora de mà). Els piquem bé i hi afegim mitja ceba tendra i mig gra d'all.
Hi afegim l'altre ingredient principal, un quart de síndria (guardeu-ne un trosset per fer boles per decorar el plat), dues llesques de pa de motlle, un raig d'oli d'oliva verge extra, sal i pebre, i ho batem tot bé un parell de minuts.
*Nosaltres no hi posem vinagre perquè no ens agrada, però també n'hi podeu posar.
El següent pas és preparar l'oli d'alfàbrega, i ho fem posant unes quantes fulles en un pot, 2 o 3 dits d'oli d'oliva verge extra i ho batem bé.
En tirem unes gotes sobre el gaspatxo, hi posem unes boles de síndria...i ja ho tenim!
Ja veieu que queda una bona combinació de colors, però també de gustos!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios