COCA DE LLIMONA

Per 16:43 , ,

Bon dissabte a tothom!! Com sempre, quan arriba el cap de setmana ens ve de gust fer alguna recepta dolça... avui, un pa de pessic de llimona, boníssim! És d'aquells que queden una mica humits, molt esponjosos...no us el perdeu! 

(recepta vista a L'exquisit)

Primer de tot posem 300 ml de llet en un pot, amb una cullerada sopera de suc de llimona i ho deixem reposar durant 10 minuts. Amb això farem un sèrum de llet, que serà el que donarà el toc humit a la coca. 

Mentrestant, barregem 330g de sucre amb 115g de mantega i la pell ratllada d'una llimona. Ho batem tot bé fins que quedi una pasta esponjosa. 


Llavors hi afegim una cullerada de vainilla líquida, i ho seguim batent. 


Llavors mesurem 300g de farina i 16g de llevat en pols, i n'afegim una tercera part (més o menys) a la barreja. 


Ara hi afegim la meitat de la llet, que havíem reservat amb la llimona, i la meitat de 4 clares d'ou una mica batudes.


Ho barregem bé i, un cop unificat, hi afegim un altre terç de la farina, l'altra meitat de la llet i de les clares d'ou. Finalment, un cop ben barrejat, hi afegim la farina restant.


Ara ja podem posar la massa al motlle. L'untem una mica amb oli i l'espolsem amb farina perquè no s'enganxi. 


Ho deixem uns 35 minuts al forn a 180º...i ja ho tenim! 


Per acabar-la del tot, nosaltres hi hem espolsat sucre llustre i canyella, que queda molt bé amb el gust de llimona.


Podeu servir-lo a daus, com hem fet nosaltres, o com us agradi més!


I ja ho sabeu...el gust és nostre!


També et pot interessar

1 comentarios

  1. Podeu dir-me les mides del motlle? rodó o rectangular? Gràcies

    ResponElimina