SOUFFLÉ DE PATATA
Hola!! Avui una recepta fàcil però que dóna molt bon resultat! Un soufflé de patata boníssim!
Comencem amb l'ingredient principal: pelem, rentem i tallem a làmines fines un parell o tres de patates grosses.
Les fregim en oli calent però a foc no gaire alt, perquè es vagin estovant i coent.
Un cop les retirem del foc, les posem a escórrer per eliminar l'excés d'oli.
Per una altra banda fem una beixamel (la podeu fer posant llet en una paella amb una mica de mantega, sal i nou moscada. Quan arrenqui el bull hi afegiu un got de llet on hi haurem desfet 2 cullerades de maizena).
Ara preparem el que anirà sobre la base de patata. Separem els rovells i les clares de 2 ous.
Batem les clares a punt de neu fins que quedin ben fermes.
Hi afegim els rovells i ho podem batre una estona més fins que torni a agafar la mateixa consistència.
Ara barregem formatge emmental ratllat amb la beixamel (com que està calenta, es fondrà).
I posem la beixamel a les patates que ja teníem fregides.
Posem les patates a la base del recipient (n'hem fet dos de diferents).
I a sobre hi posem la barreja dels ous, de manera que quedi irregular.
Ho posem uns 10 minuts al forn...i ja està!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios