CREMA CATALANA
Ja tornem a ser aquí amb la nostra segona entrada, la crema catalana. Són unes postres que ens encanten i fàcils de fer, així que mai
deixem passar gaire temps sense fer-ne!
Tornem a fer una recepta tradicional, però que té diverses
maneres de fer-se. La que us ensenyem és fàcil i queda molt molt bona.
Ingredients
4 rovells d’ou
250 g de sucre
1 l de llet
1 llimona
1 tronc de canyella
4 cullerades soperes i rases de Maizena
Elaboració
Posem els 4 rovells en un bol i els batem amb energia
(potser us semblarà que no serveix de res, però va molt bé per evitar
grumolls).
Anem incorporant el sucre, a poc a poc, remenant bé fins
que ens quedi una massa blanquinosa i espumosa amb força volum.
Del litre de llet, en separem un got on afegim la
maizena, remenant molt bé (sobretot, comproveu que no queda cap boleta de
farina, que després fan grumolls).
Anem afegint la resta de llet a la massa del sucre,
remenant bé fins que quedi tot ben barrejat.
Ho posem en una cassola, a foc lent. Hi afegim el tronc
de canyella i la pell de la llimona i anem remenant de tant en tant perquè
agafi bé l’aroma.
Esperem que comenci a bullir, i quan faci les primeres
bombolletes hi tirem la maizena i remenem fins que quedi més espessa.
La repartim en recipients individuals i la deixem
refredar del tot (amb una estona de nevera encara queda més bona).
I ja ho teniu! Animeu-vos a provar-la!
El gust és nostre.
0 comentarios