FIDEUS DE PEIX
Ingredients (per a 5 persones)
- 500 g de fideus del núm. 2
- Caldo de peix (o fumet de peix de roca congelat de “La
sirena”)
- 10 gambes
- 2 sípies mitjanes
- 1 ceba grossa
Elaboració
1. El primer pas és sofregir les gambes en una cassola amb
oli ben calent i una mica de sal. Un cop rossejades, les reservem.
2. En el mateix oli hi sofregim la sípia tallada a trossets
i també la reservem.
La gràcia de sofregir-ho tot abans és que l’oli on farem la
ceba té el gustet de la sípia i les gambes.
Mentrestant, posem a escalfar el caldo per tenir-lo
preparat.
Piquem la ceba. Nosaltres ho fem amb la picadora: hi
posem la ceba a trossos i un raig d’oli (a dins mateix de la picadora, no us
faci cosa!), així ens queda una espuma de ceba (que va molt bé per si, com
nosaltres, teniu algú a casa a qui no li agrada la ceba).
Sofregim la ceba a la cassola (amb l’oli i el suquet que
ens ha quedat d’abans), amb una mica de sal, ben a poc a poc fins que vagi
quedant dauradeta.
Afegim la sípia a la cassola, ben barrejada amb la ceba,
i hi posem un raig del caldo de peix perquè no se’ns cremi i la sípia es vagi
estovant. Veureu que us queda tot d’un color marronós.
Arribats a aquest punt hi posem els fideus i remenem molt
bé, que agafin el gust de la sípia i es rossegin durant un parell de minuts.
Afegim uns quants cullerots de caldo fins que cobreixi
els fideus i deixem que es vagi coent, remenant de tant en tant perquè no se’ns
enganxi. Afegiu un polsim de sal.
A mig coure, hi afegim les gambes i ho deixem un parell
de minuts més. Seguiu les indicacions de temps dels fideus, però nosaltres
sempre ho tastem al cap de 5 minuts per controlar i per comprovar el punt de
sal.
* Ja veieu que aquests fideus no són iguals que una fideuà,
queden una mica més sucosos i el fideu és més gros. Però també queden boníssims
amb una mica d’all-i-oli! Nosaltres el fem a casa però d’una manera fàcil i
rapidíssima:
En un pot de batedora poseu un ou, un polsim de sal, mig gra
d’all (un sencer si és petit, això al vostre gust), i 2 dits d’oli. Poseu la
batedora a dins, comencem a batre però sense moure-la, fins que quedi tot
lligat i comenci a quedar espès (és qüestió de segons) i aneu afegint una mica
d’oli a poc a poc, ara sí, movent la batedora amunt i avall.
És un plat comú però molt bo!
Esperem que us animeu a fer-lo.
I ja ho sabeu, el gust és nostre.
0 comentarios