FIDEUS DE PEIX

Per 17:07 ,

Ingredients (per a 5 persones) 

- 500 g de fideus del núm. 2
- Caldo de peix (o fumet de peix de roca congelat de “La sirena”)
-  10 gambes
- 2 sípies mitjanes
- 1 ceba grossa

Elaboració

1. El primer pas és sofregir les gambes en una cassola amb oli ben calent i una mica de sal. Un cop rossejades, les reservem.


2. En el mateix oli hi sofregim la sípia tallada a trossets i també la reservem.


La gràcia de sofregir-ho tot abans és que l’oli on farem la ceba té el gustet de la sípia i les gambes.

Mentrestant, posem a escalfar el caldo per tenir-lo preparat.

Piquem la ceba. Nosaltres ho fem amb la picadora: hi posem la ceba a trossos i un raig d’oli (a dins mateix de la picadora, no us faci cosa!), així ens queda una espuma de ceba (que va molt bé per si, com nosaltres, teniu algú a casa a qui no li agrada la ceba).

Sofregim la ceba a la cassola (amb l’oli i el suquet que ens ha quedat d’abans), amb una mica de sal, ben a poc a poc fins que vagi quedant dauradeta.

Afegim la sípia a la cassola, ben barrejada amb la ceba, i hi posem un raig del caldo de peix perquè no se’ns cremi i la sípia es vagi estovant. Veureu que us queda tot d’un color marronós.

Arribats a aquest punt hi posem els fideus i remenem molt bé, que agafin el gust de la sípia i es rossegin durant un parell de minuts.


 Afegim uns quants cullerots de caldo fins que cobreixi els fideus i deixem que es vagi coent, remenant de tant en tant perquè no se’ns enganxi. Afegiu un polsim de sal.


A mig coure, hi afegim les gambes i ho deixem un parell de minuts més. Seguiu les indicacions de temps dels fideus, però nosaltres sempre ho tastem al cap de 5 minuts per controlar i per comprovar el punt de sal.


* Ja veieu que aquests fideus no són iguals que una fideuà, queden una mica més sucosos i el fideu és més gros. Però també queden boníssims amb una mica d’all-i-oli! Nosaltres el fem a casa però d’una manera fàcil i rapidíssima:


En un pot de batedora poseu un ou, un polsim de sal, mig gra d’all (un sencer si és petit, això al vostre gust), i 2 dits d’oli. Poseu la batedora a dins, comencem a batre però sense moure-la, fins que quedi tot lligat i comenci a quedar espès (és qüestió de segons) i aneu afegint una mica d’oli a poc a poc, ara sí, movent la batedora amunt i avall. 


És un plat comú però molt bo! 
Esperem que us animeu a fer-lo. 
I ja ho sabeu, el gust és nostre.

També et pot interessar

0 comentarios