CRESTES DE TONYINA
Hola de nou!! Avui, una recepta clàssica però amb alguns tocs personals: unes crestes de tonyina, ceba i tomàquet.
El primer que farem és posar a fer, d'una banda, el tomàquet (una llauna de 400g de tomàquet triturat natural) en una paella amb una mica d'oli, un bon polsim de sucre i una mica de sal. Per una altra banda, tallem 4 cebes a tires i també les posem a fregir a foc lent amb oli d'oliva i una mica de sal.
Quan la ceba ja sigui cuita i tingui una mica de color, hi posem unes gotes de vinagre de mòdena (millor si és amb textura de crema) i una culleradeta de sucre. Es tracta de caramel·litzar una mica la ceba però no tant com altres vegades, només per donar-li un toc dolç.
Llavors, en un bol, hi posem 8 llaunes petites de tonyina (penseu que les quantitats són per fer 2 paquets d'"obleas", o sigui 32). Hi afegim el tomàquet fregit, que us ha de quedar força fosc i espès.
Hi afegim també la ceba.
I l'últim ingredient és 1 pebrot vermell, que pelem, tallem a tires petites i el fregim amb poc oli.
Amb la barreja, farcim la massa, tanquem bé les crestes i aixafem les vores amb una forquilla.
Finalment, les untem bé amb un ou batut, i hi posem una mica de pebre a sobre.
Entre 10 i 12 minuts al forn, a 190º...i ja les tindrem!
Ja veieu que no tenen cap secret, són les crestes clàssiques però amb uns petits tocs que les fan boníssimes!!
Ah, i no us preocupeu si us sobra una mica de pasta...nosaltres l'hem fet servir per untar en torradetes!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
1 comentarios
Mmmmm......m'encanten les crestes!!! Quin goig que fan les vostres!!!!
ResponEliminaSalut!!!!
Olga