PASTÍS DE FORMATGE AMB LLIMA

Per 20:26 ,

Hola a tots!! Avui tornem a ensenyar-vos una recepta dolça, un pastís de formatge amb llima realment boníssim!! Vam treure la recepta d'un llibre només de "cheesecakes" (de Yann Leclerc, per si us interessa buscar-lo), només hi hem fet algun petit canvi i...la veritat és que l'hem trobat espectacular!


El primer que hem de fer és la base de galeta. Triturem 200g de galetes (estil Maria) i ho barregem amb 125g de mantega fosa (al microones). Aixafem la massa a la base del motlle i també pels laterals (ens agrada massa com per no aprofitar els laterals del pastís!).


Ho reservem a la nevera, perquè agafi consistència, mentre fem la resta del pastís. 
El següent pas és barrejar, en un bol, 450g de Philadelphia (o un altre formatge per untar), 250g de mascarpone i 185g de sucre. 


Ho batem tot bé, fins que quedi una massa fina i esponjosa.


Llavors hi afegim 100g de formatge fresc i ho tornem a batre bé. 


També hi afegim 4 ous, un per un, batent a cada incorporació. 


Ara, hi afegim una cullerada sopera de farina, i ho tornem a batre. 


I, finalment, l'ingredient que li dóna un toc diferent, la llima. 
Exprimim el suc de 2 o 3 llimes (però, abans, ratlleu-ne la pell que ens servirà per a la cobertura), i l'incorporem a la barreja. 


Ara ja podem posar la barreja sobre la base de galeta, escampant-la bé perquè quedi llis. 


Per coure'l, el posem al forn, a 170º, durant 15 minuts. Després d'aquesta estona, abaixem la temperatura a 120º i ho deixem coure durant 30 minuts més. 
Quan apagueu el forn, deixeu el pastís a dins durant uns minuts.


Per a la cobertura, fem una mica d'almívar amb un dit d'aigua i el doble de sucre.


Hi afegim la ratlladura de pell de les llimes i ho deixem a foc baix durant uns minuts. Després de deixar-ho refredar una mica, ens ha de quedar un líquid espès. 


El posem per sobre del pastís i...ja està!


Si us agraden els pastissos de formatge, aquest té el toc refrescant de la llima i queda molt molt bo!!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!

També et pot interessar

1 comentarios

  1. És la segona vegada que faig aquesta recepta, queda esplèndid!!

    ResponElimina