SUSHI MEDITERRANI

Per 10:19 , , , , ,

Bon dia a tothom!! Avui us volem ensenyar un invent, un sushi amb arròs integral, sense peix cru i amb una salsa diferent...li hem dit sushi mediterrani:


El primer que fem és coure l'arròs, amb aigua (la proporció ha de ser més o menys de dues tasses d'aigua per una d'arròs, però aneu-ho controlant sobre la marxa). Hi posem una mica de sal i un raig de vinagre japonès (que nosaltres trobem al Bon Preu, per exemple). Penseu que al ser integral, l'arròs triga uns 40 minuts, però aneu-lo tastant per trobar-li el punt. 



Un cop cuit el posem en una plata de fusta o de ceràmica, hi afegim un altre raig del vinagre, ho remenem bé i el deixem refredar.


Llavors preparem els ingredients que farem servir per al farcit dels "makis".
D'una banda, fem un tall de salmó i unes quantes gambes a la planxa. Esmicolem el salmó i pelem les gambes.


També tallem tomàquet, ceba tendra i alvocat. 



Per fer la forma del sushi, hem fet servir un aparell que va molt molt bé, es diu Easy Sushi, però podeu fer-ho de la manera tradicional. 
Primer de tot posem l'alga a la base (que també hem trobat al Bon Preu) i hi posem l'arròs a sobre, que quedi ben repartit i sense apretar-lo massa.



A l'interior, hi posem les combinacions que volguem.
Nosaltres vam començar per una varietat amb alvocat, tomàquet, ceba i barretes de cranc tallades a tires. 



Tanquem el rotllet, el tallem a trossos i ja tenim la primera varietat. 



Per a la segona, hem triat les gambes, amb una mica de maionesa (casolana) a sobre i alvocat. Boníssim!



Fem el mateix procediment i ja en tenim una altra varietat. 



Per a la tercera, una combinació que ens encanta: posem maionesa a tota la base, a banda i banda posem tonyina (de llauna) i el salmó esmicolat. 



Per donar-li un toc fresc, hi posem tomàquet i una mica de ceba tendra. Molt molt bo!



Finalment, amb els ingredients que ens van sobrar vam anar provant altres combinacions. Us animem a provar-ho!!



Per a sucar el sushi, enlloc de salsa de soja, i per fer-ho encara més mediterrani...vam fer una vinagreta amb oli d'oliva verge extra, sal, una mica de pebre i d'orenga i vinagre de mòdena. A més, també ho vam provar amb la maionesa casolana i el resultat va ser espectacular!! Tasteu-ho!


Doncs ja ho sabeu, per als que no us atreviu amb el sushi cru, o per als amants del sushi que s'animin a provar variacions...
I ja ho sabeu...el gust és nostre!

També et pot interessar

0 comentarios