ESTOFAT DE SÍPIA
Hola de nou!! Avui un plat clàssic i boníssim, ideal per a dies de fred! Un estofat de sípia amb patates i pèsols.
Primer de tot, fregim la sípia en una cassola baixa, amb oli ben calent. Quan ja estigui enrossida, hi posem una mica de caldo de peix (podeu fer-lo a casa, o fer-ne servir de comprat) i deixem que es vagi coent durant uns 15 minuts. Reservem la sípia i conservem el suc que ens ha quedat a la cassola.
Ara piquem una ceba grossa fins que ens quedi una textura d'espuma, i la posem a la cassola a sofregir.
Anem remenant de tant en tant, i deixem que es vagi reduint i enrossint.
Mentrestant, pelem, tallem, i rentem les patates.
Quan la ceba ja estigui fosca, hi afegim un raig de salsa de tomàquet.
Ho remenem bé i ho deixem reduir una mica més.
Ara ja podem afegir-hi la sípia, remenant bé perquè s'impregni del sofregit.
Hi posem una mica més de caldo i hi afegim les patates.
Ara ja podem afegir-hi més caldo fins que ho cobreixi tot, i ho deixem coure uns 10 o 15 minuts (punxeu les patates per saber si són cuites).
Els últims minuts, hi afegim els pèsols. Quan siguin cuits, ja podem apagar el foc i deixar-ho reposar uns minuts.
I ja ho tenim! Un plat gustós i boníssim dels de tota la vida!
Animeu-vos a fer-lo!
I ja ho sabeu...el gust és nostre.
0 comentarios