POLLASTRE AMB GAMBES i GALERES
Hola a tots!! Encara ens faltava una de les receptes d'aquestes festes per compartir amb vosaltres... pollastre amb gambes i galeres. Boníssim!
Primer de tot, salpebrem el pollastre, l'enrossim en una cassola baixa amb oli ben calent i el reservem.
Fem el mateix amb les galeres i les gambes.
Ara, a la mateixa cassola, hi sofregim una ceba grossa tallada ben petita.
Hi afegim una mica de tomàquet triturat natural, amb una mica de sucre i de sal.
Mentre es va acabant de fer el sofregit, fem una picada. Hi posem unes quantes ametlles, dos grans d'all, una mica de julivert picat.
També hi posem un parell de galetes o pa torrat i una copa de vi ranci.
Finalment, hi posem una presa de xocolata. No patiu si no es desfà, després hi afegirem suc del pollastre i ja es desfarà bé.
Quan tinguem el sofregit a punt, hi tornem a posar el pollastre.
Hi afegim un raig de vi ranci.
Hi posem aigua fins que quedi gairebé cobert i ho deixem coure durant mitja hora (girant-lo de tant en tant).
Llavors desfem dues o tres cullerades de farina en una tassa, amb una mica del suc del pollastre, i l'afegim a la cassola per espessir la salsa.
Ara ja podem afegir les gambes i les galeres a la cassola.
I la picada que havíem preparat (recordeu d'afegir-hi una mica del suc calent del pollastre, que farà que la xocolata es desfaci i quedi una salsa ben fosca).
Ho deixem coure tot uns 5 minuts més...i ja ho tenim! Un gran plat!
Recordeu que si el deixem reposar encara ens quedarà una salsa més concentrada i un plat més gustós!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios