PÚDING DE SAMFAINA I BACALLÀ
Hola de nou!! Avui us ensenyem una recepta especial, una recepta de l'àvia! Un púding de samfaina i bacallà boníssim, que tant serveix com a primer plat com per fer un àpat de bufet.
Comencem fent la samfaina. Tallem dues cebes i les posem a coure a foc lent en una paella amb oli.
Després hi afegim el pebrot vermell i l'albergínia.
I finalment, quan tot ja sigui mig cuit, un parell de tomàquets pelats i sense les llavors.
Un cop feta, en reservem una mica menys de la meitat i posem a escórrer l'altra.
Que barregem amb dos ous batuts,
250g de bacallà esqueixat i 150ml de crema de llet. Ho batem tot bé fins que quedi fi.
Ho posem en un motlle de silicona (va molt bé en un motlle rectangular tipus plumcake). El posem a dins d'una safata amb aigua perquè es cogui al bany maria, i al forn durant 30 o 40 minuts (aneu-lo punxant fins que sigui cuit).
Ara només queda fer la salsa amb la resta de la samfaina. La triturem amb 100 o 150ml de crema de llet (depèn de com us agradi d'espessa).
Per servir, escalfem una mica la salsa. Queda un contrast boníssim, ja que la salsa té el punt dolç de la samfaina i la mousse el gust més salat del bacallà (però queda molt suau).
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios