RAVIOLIS D'ALBERGÍNIA

Per 21:39 , ,

Hola a tothom! Avui us ensenyem una recepta que ens fa molta il·lusió, perquè és el primer cop que fem pasta a casa! Per Nadal ens van regalar l'aparell, i per fi l'hem estrenat! 


La massa és fàcil de preparar: en un bol posem 500g de farina de força amb una mica de sal i 5 ous, que anirem incorporant al mig. 


Comencem remenant amb una forquilla però després haurem d'amassar directament amb les mans o amb una batedora elèctrica. Ho hem de fer durant uns 15 minuts. 


Si veiem que la massa està massa humida (s'enganxa), hi hem d'afegir una mica de farina. Al contrari, si la massa està seca (es trenca i s'esquerda), hi afegim una mica d'aigua. 
Finalment, quan la tinguem al punt, en fem una bola, la tapem amb paper film i la posem a la nevera durant mitja hora (com a mínim).


Mentrestant, anem fent el farcit. Primer de tot, tallem una ceba petita i la posem a la paella amb una mica d'oli, que es vagi fent. Mentrestant pelem i tallem a daus una albergínia, i l'afegim a la paella. 


Salem la barreja i la deixem que es vagi coent. Quan ja està feta, la posem a escórrer una mica per eliminar l'excés d'oli i després la triturem amb la batedora fins que ens quedi una pasta. 


Tornem a posar aquesta pasta a la paella, que s'escalfi una mica, i hi afegim un bon grapat de formatge emmental ratllat. 


Deixem que es vagi desfent i ens torni a quedar una pasta uniforme. 


Ara, un cop passada la mitja hora de repòs de la pasta, ja podrem començar a donar-li forma. 


Primer tallem la bola per la meitat, i en 4 o 5 porcions.  


Llavors anem passant cada porció pel rodet, augmentant el punt d'estretor (la nostra màquina té 9 punts i ho hem fet fins al número 5). Ens ha de quedar una tira fina.


Llavors podem anar posant el farcit, a boles petites, deixant la separació suficient per als raviolis. Llavors mullem els voltants amb un pinzell i aigua perquè s'hi enganxi la capa de sobre.  


Pressionem una mica amb els dits als voltants del farcit, i llavors ja podem tallar els raviolis (nosaltres ho fem amb un motlle com aquest).


Finalment, els posem a bullir en aigua amb sal, durant uns 4 minuts, fins que els tastem i siguin cuits. 


Per acompanyar-la, hem fet la nostra salsa bolonyesa! I ens ha quedat un plat boníssim!!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!

També et pot interessar

0 comentarios