COLIFLOR GRATINADA AMB BEIXAMEL DE XAMPINYONS I PORRO
Hola de nou a tots! Com que la recepta de crema de coliflor va agradar bastant...avui us proposem un altre plat amb aquest ingredient com a protagonista! Una coliflor gratinada amb bacon i beixamel de xampinyons i porro.
Comencem rentant la coliflor i tallant-la a branquetes. Llavors la bullim amb una mica de sal i quan sigui cuita la deixem escorrent-se.
En una paella amb una mica d'oli fregim el bacon i el reservem.
A la mateixa paella hi sofregim un porro tallat a làmines.
I al cap d'uns minuts hi afegim els xampinyons (7 o 8), també tallats petits i ho salem.
Un cop ho tinguem cuit, posem tota la barreja en un pot per batre i ho triturem amb la batedora de braç.
Un cop triturat, hi anem afegint llet (almenys un parell de gots)
Ho seguim batent i tornem a posar la barreja a la paella.
Deixem que s'escalfi i hi posem un polsim de nou moscada i sal.
En un recipient a part, hi posem una mica de llet i 3 o 4 cullerades rases de maizena (depèn de l'espessor que vulgueu) i ho remenem bé perquè no quedi cap grumoll.
Quan la beixamel comenci a fer les primeres bombolles, hi afegim a poc a poc la maizena, sense deixar de remenar i deixant que es vagi tornant espessa.
Ara ja podem posar la coliflor en una safata de forn, barrejada amb el bacon.
Hi afegim la beixamel, cobrint bé tota la safata.
Hi posem una bona capa de formatge ratllat (el que més us agradi).
Ho posem uns minuts al forn, a gratinar...i ja ho tenim!
Doncs ja ho sabeu, és una recepta senzilla però una bona manera de cuinar la coliflor! Queda molt suau i boníssima!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
1 comentarios
Avui n'he fet per dinar, estava boníssima!!!
ResponElimina