CREMA DE GAMBES I VICHYSSOISE

Per 12:31 , , ,

Hola!! Avui, una altra recepta que vam fer el dia de Nadal. Un entrant boníssim que encara podeu fer durant aquestes festes! Una crema de gambes i vichyssoise boníssima! La idea la vam treure de Directo al Paladar.


Comencem posant a fer la vichyssoise. Primer de tot tallem 4 o 5 porros (les quantitats són perquè en surtin uns 15 vasets) i els posem a la cassola a enrossir amb una mica d'oli i mantega. 


Al cap d'uns minuts, hi afegim uns 700g de patates pelades i tallades a daus. 


Hi posem aigua fins a cobrir-ho tot, una mica de sal i pebre. Ho deixem coure 20 minuts i ho triturem ben fi. 


Ara ja podem començar la crema de gambes. El primer que fem és pelar 400 o 500g de gambes, conservant les pells i els caps. 


Posem a fregir les gambes pelades amb 2 grans d'all pelats i picats, en oli ben calent. 


Un cop cuites (2 minuts com a màxim), les reservem i, a la mateixa cassola hi posem les pells i els caps de les gambes. Ho deixem enrossir durant 2 o 3 minuts.  


Llavors hi afegim 3 cullerades de farina i dues culleradetes de pebre vermell dolç. Ho remenem bé i hi posem 450ml d'aigua. Ho deixem coure 10 minuts.


Mentrestant, posem en remull 3 o 4 fulls de gelatina neutra (depenent de si voleu que quedi més gelatinós o menys, nosaltres n'hi hem posat només 3, la quantitat justa per evitar que es barregin les dues cremes).


Un cop han passat els 10 minuts, passem la sopa pel colador xinès, procurant aprofitar bé tot el suc de les gambes. A més, hi posem una part de les gambes pelades cuites que havíem reservat tallades a trossets petits (guardeu-ne una per decorar cada vas).


Ho tornem a posar al foc fins que arrenqui el bull, hi afegim els fulls de gelatina escorreguts, ho retirem del foc i ho remenem uns minuts. Llavors ja podem repartir-ho en els recipients per servir i els posem a la nevera durant un dia. 


L'endemà, tornem a escalfar una mica la vivhyssoise, hi afegim una mica de crema de llet i rectifiquem de sal i pebre. Traiem la crema de gambes de la nevera i hi posem l'altra crema al damunt. 


Finalment, posem les gambes a sobre de cada vas i un raig d'oli d'oliva verge extra. 


I ja ho tenim! Un entrant lleuger però gustós i boníssim, ideal per cap d'any o les festes que encara queden!!


I ja ho sabeu...el gust és nostre!

També et pot interessar

0 comentarios