VITELLO TONNATO
Bon dijous a tots! Avui compartim amb vosaltres aquesta recepta boníssima! El vitello tonnato, per si no el coneixeu, és un plat que combina vedella i tonyina que, encara que sembli estrany, fan una combinació boníssima!! A nosaltres ens el va descobrir una amiga de la família...i ens encanta!
Farem servir una llata de vedella (nosaltres l'hem dividit en 2). La lliguem amb cordill, estrenyent una mica i donant-li la forma rodona. De moment no la salem perquè després no deixi anar els sucs i quedi tendre.
Ara preparem les verdures: tallem un porro, 2 cebes, 4 o 5 pastanagues i un tomàquet a trossos i pelem 4 grans d'all.
Ara posem oli en una cassola i, quan sigui ben calent, hi fregim l'all.
Hi afegim la carn, a foc ben fort, i la fem una mica per tots els costats.
Ara retirem la carn i, a la mateixa cassola, hi posem les verdures tallades amb una mica de sal. Ho remenem bé durant uns minuts i hi afegim un parell de fulles de llorer.
Llavors ja podem afegir-hi la carn. I, al cap de 5 minuts, un bon raig de conyac.
Ho deixem coure uns 10 minuts fins que s'hagi evaporat una mica i llavors hi afegim aigua (fins que cobreixi la meitat de la carn) i una mica de sal i pebre. La deixem coure 1 hora i mitja (girant-la cada mitja hora o 20 minuts).
Un cop feta i freda, traiem la carn de la cassola, en traiem el cordill i la tallem a talls prims.
El suc i les verdures de rostir la carn, els posem en un pot i ho batem tot bé.
Ara hi afegim 2 llaunes de tonyina, 4 o 5 filets d'anxova i un pot petit de tàperes (o al vostre gust).
Ho batem tot i hi afegim també un parell de cullerades de maionesa.
Posem força salsa per sobre la carn...i ja es pot servir!
Ja veureu que queda un plat boníssim!
I ja ho sabeu...el gust és nostre!
0 comentarios