RISOTTO DE BOLETS I PARMESÀ

Per 17:52 , , ,

Bon dissabte a tothom! Hem estat molt enfeinats durant uns dies però ja tornem a ser aquí amb una nova recepta! Un risotto boníssim!


Per començar, piquem 3 cebes (tallades petites o amb la picadora, com més us agradi), i les posem en una paella amb oli per fer el sofregit. 


Mentrestant, posem a hidratar els bolets secs (nosaltres hi posem ceps i moixernons) en un pot al foc amb aigua. Guardeu el suc que quedi que el farem servir després per coure l'arròs.



Quan la ceba comenci a tenir color hi afegim 4 o 5 xampinyons laminats perquè s'acabi de coure tot junt.


Un cop cuits els xampinyons, hi afegim la resta de bolets i ho remenem tot un parell de minuts.


Llavors ja hi podem posar l'arròs (una tasseta de cafè per persona) i ho remenem tot bé perquè s'impregni bé del sofregit.


Al cap d'un parell de minuts, quan els voltants dels grans d'arròs siguin transparents, hi afegim un got de vi blanc i ho deixem uns 5 minuts o fins que s'evapori. Llavors hi anem afegint caldo de verdures (comprat al súper) però a poc a poc, afegint-ne quan l'arròs quedi sec i sense deixar de remenar (això farà que quedi cremós, com ha de ser el risotto). També hi afegirem el suc que ens ha quedat abans d'hidratar els bolets. 

 

Finalment, quan veieu que està cuit (triga ben bé uns 30 minuts), hi afegim un raig de crema de llet i el formatge parmesà (uns 150-200g), ratllat o a encenalls, i deixem que es fongui. 



I ja està! Ja tenim el nostre risotto llest.  


Demana una mica de temps però ja veieu que no és gens complicat!
I ja ho sabeu...el gust és nostre.  

També et pot interessar

0 comentarios