GUATLLES ESCABETXADES

Per 21:08 ,

Hola a tots! Com que ja comença el cap de setmana, us proposem una recepta que demana una mica més de temps però que val mooolt la pena de fer! Unes guatlles en escabetx boníssimes!


Primer de tot, tallem les guatlles a quarts i en guardem les carcanades per fer-ne un caldo (posant-les en un pot al foc amb aigua i una mica de sal). 


Llavors salpebrem els quarts i els enrossim en oli abundant i ben calent. 


Reservem les guatlles i, a la mateixa cassola, confitem pastanaga, tomàquet, api, porro i ceba tallats a tires i un all desgranat però sense pelar. Hi afegim també un parell de manats d'herbes aromàtiques. 
Perquè es confitin ho hem de fer coure a foc molt lent durant 30 minuts. 


Al final, hi afegim una cullerada sopera de pebre vermell dolç i ho deixem enfosquir una mica. Llavors hi posem les guatlles, un got de vinagre de vi blanc, mig got de vi blanc i un got i mig del caldo que hem fet amb les carcanades. Ho deixem al foc durant 30 minuts més.


Només queda deixar-les reposar durant, almenys, 24 hores. I ja les tenim! Penseu que podeu variar les proporcions d'oli, pebre, vi i vinagre al vostre gust. 


Atreviu-vos a fer-les, queden realment molt bones!
I ja ho sabeu...el gust és nostre! 

També et pot interessar

0 comentarios